11 Eylül 2013 Çarşamba

WhatsApp 10. Yıl Mesajlarına Kanmayın!

Dün başlayan ve WhatsApp kullanıcıları arasında hızla yayılan bir mesaj akılları karıştırdı. Popüler mobil sohbet programının 10.yılını kutlarsanız, WhatsApp gerçekten ücretsiz oluyor mu?




Android ve iOS üzerinden milyonlarca kullanıcıya ulaşan, WhatsApp Messenger, geçtiğimiz yıl ani bir kararla paralı üyeliğe geçmek istemişti.
Firma her ne kadar, cüzzi bir rakam talep etse de kullanıcılardan gelen tepkiler üzerine proje ertelendi. Akıllı telefon kullanıcıları, şimdi ücretsiz olarak kullandıkları programın geleceği hakında endişeli.

Dün başlayan bir mesaj zinciri de, 1 yıllık ücretsiz kullanım haklarının bitmesine az süre kalan WhatsApp kullanıcılarının akıllarını karıştırdı. Kaynağı belli olmayan mesaj, WhatsApp’ın 10.yılı şerefine yeni bir kampanya sunduğunu iddia ediyor. Metinde, mesajı 10 kişiye yollarsanız WhatsApp’ı ücretsiz kullanacağınız anlatılıyor.

Kısa sürede virüs hızıyla yayılan bu mesajın sahteliği dikkatli gözlerden kaçmıyor. 2009 yılında kurulan WhatsApp, henüz 5.yılını bile doldurrmadı. Peki bu mesajlar neden yayılıyor? İnternet üzerinden yapılan şakalara daha önce, Facebook Pembe oluyor ve MSN Paralı oluyor gibi ünlü örnekler vermek mümkün. Bu şakaların amacı ilk başta yaygın paylaşım ağı oluşturmak. Bir sonraki aşamadaysa mesajın metni biraz daha değişiyor ve hacker’lar mesajın içine bazı adresler yerleştiriyor. Böylece, mesajdaki adrese tıklayan ya da paylaşım ya da kullanıcı farkında olmadan kişisel bilgilerini hacker’lara vermiş oluyor.

4 yıllık WhatsApp’in 10.yılını doldurduğu tuzağına kanmayın ve paylaşmayın.

Bu bilgiyi paylaşalım ki kimse aldanmasın bu oyuna..

Hiç yorum yok :